Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
400 g varkenshaas
2 sjalotjes
30 g grove mosterd
1 tl rozemarijn
7 st groene peperkorrels
100 g boter
1 el olijfolie
1 dl witte wijn
1 teentje knoflook
zout & peper
Bereiden
- Wrijf de varkenshaasjes in met knoflook, mosterd, zout, peper en rozemarijn. Laat dit 15 minuten intrekken.
- Verhit 75 gram van de boter samen met de olijfolie in een koekepan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur.
- Haal de sjalotjes uit de pan en houd ze apart.
- Zet het vuur hoger en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin. Braad ze op matig vuur gaar.
- Haal de haasjes uit de pan en houd ze warm.
- Doe de wijn en de sjalotjes in de pan, roer de aanbaksels los en kook snel tot helft in.
- Klop de resterende 25 gram koude boter door het braadvocht.
- Voeg de peperkorrels en eventueel een beetje mosterd toe.
- Snijd de haasjes in plakken en serveer met de saus.
- Bestrooi ruim met peterselie.
Bron/inzender: