Varkenshaasje met mosterd en groene pepersaus

Varkenshaasje met mosterd en groene pepersaus

Varkenshaasje met mosterd en groene pepersaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 g varkenshaas
2 sjalotjes
30 g grove mosterd
1 tl rozemarijn
7 st groene peperkorrels
100 g boter
1 el olijfolie
1 dl witte wijn
1 teentje knoflook
zout & peper

Bereiden


  1. Wrijf de varkenshaasjes in met knoflook, mosterd, zout, peper en rozemarijn. Laat dit 15 minuten intrekken.
  2. Verhit 75 gram van de boter samen met de olijfolie in een koekepan en fruit de sjalotjes 3 minuten op matig vuur.
  3. Haal de sjalotjes uit de pan en houd ze apart.
  4. Zet het vuur hoger en bak de varkenshaasjes rondom goudbruin. Braad ze op matig vuur gaar.
  5. Haal de haasjes uit de pan en houd ze warm.
  6. Doe de wijn en de sjalotjes in de pan, roer de aanbaksels los en kook snel tot helft in.
  7. Klop de resterende 25 gram koude boter door het braadvocht.
  8. Voeg de peperkorrels en eventueel een beetje mosterd toe.
  9. Snijd de haasjes in plakken en serveer met de saus.
  10. Bestrooi ruim met peterselie.
    Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus